Producten van het jaar
Image default
Winkelen

Melkbus voor carbidschieten

Een melkbus wordt veel gebruikt om carbid mee af te schieten op oud- en nieuw. Ook gasbus-setten en deksels die voor ditzelfde doeleind gebruikt worden zijn op de site te vinden. Tevens zijn er losse ballen kopen voor carbid-schieten met een bal. Een melkbus kopen van www.melkbusshop.nl zorgt dat je een redelijk roestvrije melkbus in huis haalt met sterke bodem. De melkbussen zijn te koop in verschillende groottes. Je kunt melkbussen kopen in de prijsklasse van €15 tot € 185 euro. Op de melkbussen zit garantie. Houd wel je eigen veiligheid in acht bij deze ‘sport’. Vroegtijdige ontploffing in de bus dient voorkomen te worden. Als carbid met water reageert ontstaat acetyleengas. Je dient een rubberen of houten hamer te gebruiken, bij het plaatsen van het deksel. Ijzeren/stalen hamers kunnen voor een vroegtijdige explosie in de bus zorgen.

 

Hoe mollen bestrijden in de tuin?

Hoe mollen bestrijden in de tuin? Dit kan op verschillende manieren. Mollen laten de bollen en planten in je tuin meestal wel met rust maar soms graven ze wel de grond onder hun voeten weg, of zit je hele tuin vol molshopen, waardoor toch schade ontstaat. En dat wil je natuurlijk niet in je pas opgeknapte tuin.

 

Diervriendelijk of niet?

Je kunt op een diervriendelijke of minder diervriendelijke manier de mol bestrijden. Je kunt een mollenklem zetten van de website melkbusshop.nl. Als je een dierenliefhebber bent wil je natuurlijk dat de mollen blijven leven. Dat kan middels de mollenkoker (mol kan wel naar binnen maar niet naar buiten). Elders bijvoorbeeld in een bos kun je de mollen dan weer loslaten. Iets minder diervriendelijk is de mollenklem, die je spant en zodra de mol erin terecht komt klapt hij dicht. Let op: deze doodt de mol direct. Dit is ook het geval bij de De SuperCat Mollenval. In het geval van de mollenklem wordt het aangeraden er meerdere in je tuin te plaatsen in verband met een grotere vangkans. Mollengaas kan ook goed helpen. Het is aan te raden om bij het bestrijden van de mollen handschoenen te gebruiken. Op de manier worden ze niet gehinderd/afgeschrikt door mensengeur.