Producten van het jaar
Image default
Winkelen

Stijlvol en duurzaam met schoenen van Floris van Bommel

Een van mijn lievelings schoenenmerken is Floris van Bommel. Deze schoenen staan voor goede kwaliteit in een mega hip en origineel jasje. Met hun schoenen kun je echt je persoonlijkheid laten zien. Wat echter wel lastig is is dat ik steeds meer let op hoe duurzaam mijn aankopen zijn. En met leren schoenen weet je eigenlijk altijd wel zeker dat het productieproces niet duurzaam geweest is. Toch kon ik geen afscheid nemen van mijn geliefde Floris van Bommel schoenen, en ging daarom op onderzoek uit. Toen kwam ik erachter dat het merk juist wel heel duurzaam is! Dat was het beste nieuws in een lange tijd voor mij. Daarom wilde ik ook graag een blog schrijven over het merk, hun productieproces en ook wat voor schoenen ze hebben voor de mensen die dit nog niet weten. Veel leesplezier!

Het duurzame bedrijf Floris van Bommel

Eerst vertel ik wat meer over hoe het bedrijf is ontstaan en hoe ze op hun speerpunt duurzaamheid kwamen. Het bedrijf is al 10 generaties lang in dezelfde familie. Daarom is het merk erg gefocust op een duurzame toekomst, omdat ze willen dat hun latere generaties ook nog het merk in stand kunnen houden. Het bedrijfsmodel is om elke keer wanneer het bedrijf wordt overgegeven aan een nieuwe generatie, het bedrijf beter is dan daarvoor. Daarnaast houden ze het kleinschalig, en weten ze precies wie er in het productieproces betrokken zijn. Zo zijn ze erg begaan met hun werknemers, en focussen ze ook op maatschappelijke door hen te monitoren.

Wat het productieproces zo duurzaam maakt


Ten eerste ontving het bedrijf als eerste schoenenmerk het milieukeurmerk, al terug in 1977. En sindsdien zijn ze niet meer afgeweken van het doel om duurzaam te produceren. Wat veel mensen weten, maar veel mensen ook niet, is dat het productieproces van leer totaal niet duurzaam is. De dieren waarvan het leer wordt gemaakt hebben al een negatieve impact op het milieu en op landbouwgrond. Daarnaast is het verwerken van leer een proces wat vaak met ontzettend gevaarlijke gedaan wordt, door mensen in arme landen die er nauwelijks geld voor krijgen. Daarnaast zijn die leerlooier-fabrieken ook nog eens zwaar vervuilend voor de omgeving. Floris van Bommel heeft daar verandering in gebracht. Hun leer wordt alleen verwerkt in een omgeving waar zeer strenge eisen worden toegepast. Het gebruik van schadelijke stoffen is minimaal, en ze letten ook op waterverbruik,
energieverbruik, verpakkingen en verdere grondstoffen. Daarnaast hanteren ze strenge eisen aan de arbeidsomstandigheden, waardoor de werkers niet gevaarlijk werk hoeven te doen en ze wel goed betaald krijgen.

Welke Floris van Bommel schoenen zijn een aanrader?

Toen ik erachter kwam hoe het merk zich bezig houdt met een duurzame toekomst voor de planeet en de mens, kon ik er met een gerust hart blijven bestellen. Voor de mensen die niet weten welke schoenen kunnen kopen is dit stukje. Het merk staat vooral bekend om hun herenschoenen, van leer, met coole prints, opdrukken en kleuren. Ik ben zelf erg fan van hun schoenen waar reliëf in zit. Als je iets opvallends wilt kan dat natuurlijk ook. Ook verkopen ze sneakers, riemen en prachtige damesschoenen. Met mijn vriendin heb ik al afgesproken dat als we gaan trouwen, we matchende schoenen nemen. Zij in hakvorm, ik in een net heren schoenen model. Ik ben superblij met het merk en wat hun idealen zijn, en ik kan het dus ook iedereen aanraden!

Stijlvol en duurzaam met schoenen van Floris van Bommel