Producten van het jaar
Image default
Vakantie

Ontdek de Dordogne en beleef een culinaire vakantie

Beraam jij je op het moment op plannen voor een veelzijdige vakantie waarbij je niet alleen volop dynamische activiteiten onderneemt, maar ook culinair kunt genieten? Dan is Frankrijk voor jou absoluut het ultieme vakantieland! Wat een vakantie naar dit veelzijdige land extra aantrekkelijk maakt, is dat elke streek een authentieke eetcultuur met regionale delicatessen heeft. Wil jij in je aankomende vakantie subliem genieten van een rijke gastronomie, met een adembenemend mooie omgeving als decor en de zon in je gezicht? Dan is dit blog je op het lijf geschreven, want we inspireren je graag met onweerstaanbaar lekkere delicatessen en mooie wijnen waarvan je tijdens een Bourgondische vakantie in de veelzijdige streek de Dordogne naar hartenlust kunt genieten. 

Natuurlijk mag een luxe Dordogne vakantiehuis op een weids vakantiepark in Framkrijk daarbij ook niet ontbreken. Daar kom je na een levendige dag helemaal op krachten en zet je het culinaire genieten in alle rust nog even voort. 

Proef de cabécou uit Rocamadour

Ben jij gek op Franse kaas en koop je die bij voorkeur in het land van herkomst? Ook daarom is het absoluut de moeite waard om af te reizen naar de Dordogne. Je vindt hier onder andere de beroemde Rocamadour-geitenkaas. Al sinds de vijftiende eeuw wordt dit smeuïge, verfijnde rauwmelkse geitenkaasje – dat ook bekend staat als cabécou – gemaakt op de hoogvlaktes van de Causses du Quercy. De kaas ontleent de naam aan de woorden cabre en cou die letterlijk klein geitje (petite chèvre) betekenen. Wanneer je de cabécou uit Rocamadour op je tong laat smelten, komt daarbij  een subtiel en romig nootachtig aroma vrij. Of je de Rocamadour nu eet op een knapperig stukje Croustilot-brood of in een salade met honing en walnoten, deze geitenkaas smaakt absoluut naar meer! Als je de smaaksensatie compleet wilt maken kun je er een goed glas wijn bij inschenken, zoals een Amadour en een Glanes die worden geproduceerd in de wijnhuizen die zijn gevestigd in de Dordognevallei. 

Tongstrelend lekkere streekproducten 

Naast kazen geven foie gras, noten, zwarte truffels en aardbeien elk zorgvuldig bereid gerecht uit de Franse keuken een verfijnde finishing touch. Deze schatten uit de natuur, ambachtelijke boerenproducten en heerlijk zoete vruchten zijn allemaal in de Dordogne te vinden. Ze zijn een waar feest voor alle fijnproevers en het levende bewijs van de culinaire rijkdom van de streek. Natuurlijk zijn deze streekproducten niet alleen tongstrelend lekker, maar ook een lust voor het oog. Dat geldt bijvoorbeeld voor de walnoten die in de mooie oude boomgaarden met walnotenbomen in de Dordognevallei groeien. Al honderden jaren worden in het groene heuvelachtige landschap langs de oevers van de rivier de Dordogne bomen geplant waaraan de wereldberoemde Noix du Périgord groeit. Deze walnoten worden verwerkt tot olie, meel, likeur, wijn en hartige en zoete taarten. De oogst van de Noix du Périgord wordt ieder jaar feestelijk gevierd op sfeervolle walnootfestivals die het bezoeken absoluut waard zijn. 

Genieten vanuit een vakantiehuis in de Dordogne  

Om je te kunnen laven aan al het lekkers uit de veelzijdige streek, mag ook een riant vakantiehuis op een veelzijdig vakantiepark natuurlijk niet ontbreken. Omdat de Dordogen verschillende mooie vakantieparken herbergt, zit je ook op dit gebied goed in dit departement van Frankrijk. Een vakantievilla in de Dordogne van de gerenommeerde keten FranceComfort met dertien prachtige vakantieparken in Frankrijk biedt je de ultieme combinatie tussen rust en reuring. En vanuit de royale keuken in je vakantievilla kun je het culinaire genieten onbeperkt voortzetten.