Producten van het jaar
Image default
Particuliere dienstverlening

Ontdek deze specialist voor het neutraliseren van uw stookolietank in Vlaams-Brabant

Heeft u nog steeds een stookolietank in uw tuin of in uw kelder staan maar wordt deze eigenlijk niet meer gebruikt? Dan kunt u Piva Oil, actief in Vlaams-Brabant maar ook in de rest van België, inschakelen om uw stookolietank te laten neutraliseren. Ze bieden allerlei verschillende neutralisatieopties aan. Ontdek waarom het neutraliseren van uw stookolietank in Vlaams-Brabant of elders in België belangrijk is en bekijk de verschillende mogelijkheden.

Het belang van een geneutraliseerde tank

Heeft u nog een stookolietank staan op uw erf in Vlaams-Brabant en vraagt u zich af waarom u deze best kan laten neutraliseren? De nieuwste wetgeving bepaalt dat het verplicht is om uw ongebruikte tanks te laten saneren en neutraliseren. Dat komt omdat een niet-geneutraliseerde stookolietank nog olieresten kan bevatten. Dat klinkt misschien onschadelijk, maar dat is het zeker niet. De olie die achterblijft in de tank kan namelijk doorlekken en zo de bodem en het grondwater aantasten. Bent u de eigenaar? Dan zal u moeten opdraaien voor de kosten van de bodemsanering. En die kosten kunnen soms serieus oplopen. Het is dus verstandig om uw oude stookolietank zo snel mogelijk te laten neutraliseren.

Kies uw neutralisatiemethode

Vooraleer uw oude tank geneutraliseerd kan worden, moeten de experts van Piva Oil deze eerst reinigen. Onze experts komen ter plaatse met kleine vrachtwagens die een vacuümunit bevatten. De overgebleven olie wordt overgepompt en nadien spoelen ze uw tank grondig. Na deze reiniging kan de neutralisatie starten. Hiervoor zijn twee mogelijkheden: verwijdering of opvulling van uw stookolietank. Bij een verwijdering wordt de oude tank verwijderd, ofwel in zijn geheel ofwel in kleinere stukken. In sommige gevallen is een verwijdering echter niet mogelijk. Dan kunt u kiezen voor een opvulling. In dat geval vullen de specialisten van Piva Oil uw tank met Biofill, een biologisch middel dat volledig recycleerbaar is. Wilt u graag uw tank laten neutraliseren? Maak dan een afspraak, Piva Oil bezorgt u zo snel mogelijk een offerte op maat.

https://www.piva-oil.be/nl/