Producten van het jaar
Image default
Bedrijven

Plastic afval gratis storten in 2023, is dit dé reden dat mensen toch eindelijk afval gaan scheiden?

Plastic afval is een groot probleem voor het milieu en de gezondheid van mens en dier. Plastic vervuilt de oceanen, de bodem en de lucht en kan schadelijk zijn voor de volksgezondheid. In dit artikel zullen we het hebben over de gevolgen van plastic afval, de manieren waarop het verzameld wordt en de mogelijkheden voor recycling. Ook zakelijk is het belangrijk dat iedereen goed omgaat met zijn of haar afval. Zo kun je bedrijfsafval laten ophalen door Renewi!

De gevolgen van plastic afval

Vervuiling van de oceanen: Plastic afval komt via rivieren en stromen terecht in de oceanen, waar het verontreinigt en dient als verblijfplaats voor mariene dieren.

Schade aan de bodem: Plastic afval kan de bodem verontreinigen, wat de groei van planten en dieren kan belemmeren.

Gezondheidsproblemen: Plastic afval kan schadelijk zijn voor de gezondheid van mens en dier, omdat het giftige stoffen bevat die in de bodem of in het water terechtkomen.

Verzamelen van plastic afval:

Plastic afval wordt verzameld door bedrijven die zich bezighouden met recycling. Het plastic wordt verzameld in containers en vervoerd naar recyclingbedrijven, waar het gesorteerd en verwerkt wordt tot nieuwe producten.

Het recyclen van plastic afval

Energiebesparing: Het recyclen van plastic is energiezuiniger dan het maken van nieuw plastic uit grondstoffen, omdat er minder grondstoffen verwerkt hoeven te worden.

Reductie van afvalberg: Het recyclen van plastic draagt bij aan de reductie van de hoeveelheid afval die op landfills terechtkomt.

Nieuwe producten: Het gerecyclede plastic kan gebruikt worden als grondstof voor nieuwe producten, waardoor het milieu beschermd wordt.

De nadelige gevolgen van het recyclingproces

In conclusie is plastic afval een groot probleem voor het milieu en de gezondheid van mens en dier. Het is belangrijk om plastic afval te recyclen, zodat er minder grondstoffen verbruikt worden en het milieu beschermd blijft. Daarnaast is het recyclen van plastic een manier om energie te besparen en afvalbergen te reduceren.