Producten van het jaar
Image default
Woning en Tuin

Plexiglas 6mm: Stevige materialen voor jouw woning

Heb je een nieuw klusproject en ben je op zoek naar goede alternatieven voor glas? Dan kun je gaan kijken naar plexiglas. Plexiglas komt in een groot aantal afmetingen en diktes, waardoor er altijd een vorm tussen zit die het beste bij jou gaat passen. Een van de mogelijkheden die je dan hebt, is plexiglas 6mm. De thermoplastische kunststof is veel sterker dan glas, waardoor je vanaf het eerste moment al kunt profiteren van veel voordelen. Het is daarom goed om ook naar dit alternatief te kijken voordat je aan de slag gaat met jouw project.

 

Stevigheid en veel flexibiliteit

Plexiglas 6mm is een stevig materiaal, dat qua sterkte 25 keer zoveel is als glas. Dit zorgt er in eerste instantie voor dat het ook als beveiliging kan dienen. Het is vrijwel niet te breken na de montage, waardoor je je altijd veilig kan voelen. Dit zorgt er ook voor dat er geen glasscherven komen. Indien het materiaal toch breekt, zal het voor minder verwondingen kunnen zorgen. Echter is het zo flexibel, dat het breken vrijwel niet voor zal komen. De flexibiliteit heeft echter als ander groot voordeel dat de montage van het materiaal veel eenvoudiger gaat verlopen. Je bent hierdoor niet lang meer bezig met klussen.

 

In verschillende afmetingen verkrijgbaar

Wanneer je plexiglas aanschaft, zijn er een groot aantal mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is de dikte. Plexiglas van 6 millimeter is vrij dik, wat het iets stugger maakt tijdens de montage. Er zijn nog een aantal andere diktes terug te vinden in het assortiment van een bedrijf. Zo pas je hem altijd aan jouw wensen aan. Daarnaast kun je naar de lengte en breedte gaan kijken. Ook deze afmetingen kunnen helemaal naar wens aangepast worden. Indien de standaardmaten niet bij jouw klus passen kan het te allen tijde op maat gemaakt worden. Zo hoef je zelf niet meer aan de slag met het zagen van plexiglas.

 

Lichter gewicht dan glas

Je gaat merken dat je veel voordelen hebt met plexiglas 6mm. Dit komt niet alleen neer op de sterkte van het materiaal. Zo is het plexiglas bijvoorbeeld ook licht van gewicht. Het gewicht is ongeveer de helft van glas, waardoor het monteren eenvoudiger gaat verlopen en je het ook voor een groot aantal doeleinden kunt gebruiken. Verschillende constructies kunnen bijvoorbeeld minder gewicht verdragen, waardoor plexiglas altijd een uitkomst biedt voor jouw gebouw.