Producten van het jaar
Image default
Beauty en verzorging

Tepeltatoeages

Een tepeltatoeage is de laatste stap in de borstreconstructie die uitgevoerd wordt na borstamputatie in geval van borstkanker. Vrouwen die één of beide borsten verloren hebben aan borstkanker, hebben nood aan een mooie, natuurlijke en waarheidsgetrouwe reconstructie waarmee ze zich terug vrouw kunnen voelen zoals voorheen. Een reconstructie is een heel belangrijke stap in de verwerking van het leed. Wanneer bij de reconstructie reeds een tepel werd gemaakt, kan de tatoeage op de gereconstrueerde tepel geplaatst worden. Is er nog geen nieuwe tepel aanwezig, dan wordt dit verholpen met 3D-technieken.

Een tepeltatoeage is het aanbrengen van pigmenten op de reconstructie. De gebruikte pigmenten zijn semi-permanent, wat inhoudt dat ze ongeveer 5 jaar in de huid blijven zitten. Ze zijn biologisch afbreekbaar en zijn gegarandeerd onschadelijk voor de gezondheid. In overleg met de chirurg wordt de pigmentkleur gekozen die zo dicht mogelijk aanleunt bij de oorspronkelijke huidskleur. Door het gebruik van 3D worden er schaduwen en reliëf gemaakt, zodat het resultaat er zo natuurlijk mogelijk uitziet.

Dermatopigmentatie is gespecialiseerd in tepeltatoeages en werkt daarvoor samen met ervaren plastische chirurgen die een jarenlange kennis hebben opgedaan inzake borstreconstructies. De artsen zoeken samen met de patiënte naar de beste oplossingen en creëren een mooi resultaat. Tepeltatoeages bij borstreconstructies worden doorgaans terugbetaald door de mutualiteit. De terugbetaalde som hangt af van het ziekenfonds maar kan 100% van de totaalprijs bedragen. Dermatopigmentatie heeft 2 praktijken, in Gent en in Antwerpen. Voor alle informatie over de werkwijze, mogelijkheden en kostprijs kan u terecht op de website en via het contactformulier.

Tepeltatoeages