Producten van het jaar
Image default
Beauty en verzorging

Waarvoor foundation gebruiken en hoe aanbrengen?

Als we allemaal een beetje eerlijk zijn, dromen we allemaal van dat mooi babyzachte perzikhuidje op ons gezicht. Prachtig, glanzende huid zonder vlekjes, puistjes en rode uitslag. Maar helaas zijn er heel weinig vrouwen die zo’n geschenk van moeder natuur als cadeau hebben gekregen. Maar niet getreurd, dames!

 

Gelukkig komen de moderne cosmetica bedrijven ons redden. Ze bieden ons verschillende producten aan, die we vervolgens met het juiste gebruik onze imperfecties kunnen corrigeren en ons huidje mooi egaal kunnen maken.

 

Om te beginnen moet je je huid goed kennen!

Het is belangrijk om eens stil te staan bij welk huidtype je hoort. Heb je een droge, vette of gemengd huidtype. Is uw huid vlekkerig of couperose (een huidprobleem waarbij veel kleine vaatjes onder de huid van de neus, wangen en voorhoofd gaan uitzetten).

Bestudeer uw huid en pas uw huidverzorging daarop aan. Met een goed verzorgde huid creeër je het beste resultaat!

 

Het is ook belangrijk dat uw huid proper is, dus reinig uw huid zorgvuldig vooraleer je start met je make-up. Begin eerst met een primer! Primer maakt je huid gladder, vervaagd rode plekjes en kalmeert uw huid na de reiniging. Het maakt het aanbrengen van foundation ook veel makkelijker.

 

Voor het aanbrengen van primer kan je gebruik maken van een foundation kwast of gebruik gewoonweg je vingers.

 

Vervolgens moet je een foundation kiezen dat best past bij je huidtype. Foundations bestaan in vele vormen (vast, vloeibaar, crème en poeder). Het is heel belangrijk dat je de gepaste formule kiest. Voor een droge huid kies je best een vloeibare foundation op waterbasis. Voor een vette huid vermijd je best foundations met oliën en ga je voor een matte foundation.

 

Zorg ervoor dat je foundation kiest dat best bij je huidkleur past. Er bestaan heel veel verschillende tinten foundation, dus makkelijk zal het niet zijn.

 

Moest het zijn dat je je tint niet vindt, kan je nog altijd 2 verschillende foundations gaan mengen en zo je perfecte kleur bekomen. Laat je hierbij helpen door een prof. Kies je foundation best bij daglicht uit. Kunstlicht (lamp etc.) gaan de kleur van je foundation vervormen en je kan dan een serieuze miskoop doen.

 

Gebruik een foundation kwast of een nat sponsje (voor vloeibare foundation) om je foundation aan te brengen. Begin bovenaan het gezicht op je voorhoofd. Werk met horizontale bewegingen en verpreid de foundation verder naar de slapen van je voorhoofd en eindig in je haargrens. Ga verder op de rest van het gezicht met verticale bewegingen. Ga tot aan de onderkant van je kin en begin vanaf je oren. Zorg dat de foundation overal gelijk verdeeld is.

 

Als finishing touch fixeer je best je foundation met een poeder. Het zorgt voor een mooie afwerking en zo blijft je foundation ook langer zitten. Maak je hele make-up look perfect af door nadien je haar nog mooi te stijlen met een elektrische stijlborstel.

 

Waarvoor foundation gebruiken en hoe aanbrengen?