Producten van het jaar
Image default
Bedrijven

Digitale loonstroken

Tegenwoordig wordt het salaris van een werknemer op de rekening gestort door het bedrijf. Vroeger was dit heel anders. Als je bijvoorbeeld in een fabriek werkte, kreeg je aan het eind van iedere week een envelop met contant geld erin als salaris. Zo gebeurde het wel eens dat er een bar in de fabriek was, en dat wanneer de werknemers het salaris contant hadden ontvangen, gingen zij wat drinken in de bar van de fabriek. Zo bleef het geld voor een gedeelte toch bij de fabriek eigenaar. Men was zich hier vaak niet van bewust maar gaven soms erg veel geld uit doordat zij hun hele weeksalaris contant hadden ontvangen en soms gaven zij dit in een keer uit bij de bar. Men had dan thuis weinig geld om eten van te kopen en hierdoor ontstond onvrede.

Tegenwoordig is dit heel anders geregeld en is dit natuurlijk ondenkbaar meer. Werknemers krijgen hun salaris op de rekening gestort. Dit hebben zij dus niet contant in de zak en geef je dan minder snel uit. Het kan wel gebeuren dat hierdoor andere zaken niet betaald worden waardoor er schulden ontstaan. Schulden kunnen ervoor zorgen dat er deurwaarders aan de deur moeten komen. Er wordt dan bepaald dat de mensen spullen moeten verkopen om zo minder schulden te krijgen. De kwaliteit van leven gaat hier erg op achteruit wanneer zoiets moet gebeuren. Soms wordt zelfs bepaald dat het hele huis moet worden verkocht.

Dit gebeurd vaak omdat er niet goed om is gegaan met geld. Door te veel geld uit te geven aan bepaalde dingen, is er te weinig geld over voor andere dingen die zeker betaald moeten worden. Bij bedrijven gaat dit soms ook verkeerd. Daarom kunnen zij er voor kiezen oom een salarisservice te nemen. Een salarisservice regelt alles omtrent het salaris van de werknemers. Zo wordt alles op tijd berekend en betaald. Door dit uit te besteden, is er voor het bedrijf ook meer tijd voor andere dingen. Ook loonberekening kan worden uitbesteed door het bedrijf. Zo wordt het salaris duidelijk maar ook hoeveel men kwijt is aan premies en belastingen.

Digitale loonstroken