Producten van het jaar
Image default
Gezondheid

Detox

Een detox volgen is steeds meer in trek bij veel mensen. Het is een ideale manier voor velen om om het lichaam te reinigen en te ontdoen van gifstoffen, zonder daar naar veel voor te hoeven doen behalve het drinken van de sappen. Het bespaart bijvoorbeeld uren in de sauna zitten en helpt de gifstoffen van een druk leven (snel) af te stoten. Je voelt je gezonder en ‘schoner’ van binnen. 

 

Wat is detox 

Wat is een detox nu precies? Een detox is het lichaam reinigen van de gifstoffen die het heeft en het krijgen van nieuwe energie en het versterken van je immuunsysteem. Je drinkt hiervoor speciale detox sappen die de organen die het lichaam reinigen ondersteunen. Dit zijn bijvoorbeeld de darmen, nieren en lever. Het geeft ze een extra steuntje in de rug en je ontdoet je hierdoor sneller van al die afvalstoffen. Deze sappen drink je naast je maaltijden of ter vervanging er van. 

Een detox kuur is het meerdere dagen achtereenvolgend drinken van deze sappen. Het is steeds populairder om voor die aantal dagen je maaltijden te vervangen voor deze detox sappen, om zo tot een effectievere en intensievere reiniging van jouw lichaam te doen.

 

Detox ervaringen 

De ervaringen van mensen zijn veelal positief. Ze voelen de detox écht werken en geeft hun veel nieuwe energie.

De eerste paar dagen kunnen er wat verschijnselen opdraven. Je lichaam begint nog met relatief veel gifstoffen in het lichaam, die opeens worden aangepakt. Je lichaam kan dus de eerste paar dagen een reactie daarop hebben. Je kan last krijgen van bijvoorbeeld hoofdpijn of iets vaker naar het toilet moeten. Voor veel is dit gelukkig maar een paar dagen en krijg je hier na veel nieuwe energie. Je voelt je herboren en een stuk gezonder van binnen. 

 

Detoxen afvallen 

Naast dat de detox helpt je lichaam te ontdoen van gifstoffen, helpt het detoxen ook zeker bij het afvallen. Als je maaltijden vervangt voor de detox sappen, krijg je minder koolhydraten, suikers en vetten binnen. Ook helpt het om minder te verlangen naar deze gifstoffen en gezondere keuzes omtrent je maaltijden te maken. Door een detox is het dus makkelijker om een gezonde leefstijl erop na te houden! 

 

Wanneer even geen detox?

Hoewel een detox een gezonde en natuurlijke manier is om je lichaam te reinigen, is het niet altijd slim om op dat moment te doen. Er zijn momenten waarop je beter geen detox kan volgen, omdat je lichaam er dan niet om vraagt. Onthoud dat de eerste dagen namelijk wat energie vragen van je lichaam. 

Weet je niet zeker of je wel een detox moet volgen? Raadpleeg altijd je huisarts of diëtist voor vragen hierover. 

Je kan beter even geen detox volgen als: 

  • je zware geneesmiddelen gebruikt

  • je lijdt aan een ernstige chronische ziekte

  • je menstrueert

  • je zwanger bent

  • je borstvoeding geeft (na 3 maanden kan het wel)

  • je jonger bent dan 14 jaar

 

https://www.sap.je/