Producten van het jaar
Image default
Gezondheid

Kinderfysiotherapie tegen opvallende motoriek

Kinderfysiotherapie tegen opvallende motoriek is de beste manier om in een vroeg stadium snel en effectief een afwijkende ontwikkeling tegen te gaan en ervoor te zorgen dat de ontwikkeling van uw baby rechttrekt en toekomstige problemen worden voorkomen. Bent u hiervoor op zoek naar fysiotherapie in Ridderkerk, dan is Paramedisch Centrum Slikkerveer een specialist waar u terecht komt. Kinderfysiotherapie is een specialisme. Kinderfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het werken met kinderen. Dit vereist natuurlijk een andere aanpak dan bij volwassenen.

Fysiotherapie in Ridderkerk voor baby’s met afwijkende motoriek

U krijgt waarschijnlijk al vroeg in de gaten dat de motoriek van uw baby zich anders ontwikkelt dan gebruikelijk. Enige voorzichtigheid is hierbij zeker in het begin natuurlijk normaal: elk kindje ontwikkelt zich immers anders. Merkt u echter dat uw baby op motorisch gebied achterblijft, of dat deze ontwikkeling afwijkende kenmerken vertoont? Dan is het waarschijnlijk een verstandige stap om fysiotherapie in Ridderkerk te zoek voor uw baby. Kinderfysiotherapie is ook geschikt voor baby’s. Specialisten kunnen gericht werken aan de motorische ontwikkeling van baby’s en daarbij specifieke zaken aanpakken, zoals schuiven op de billen in plaats van kruipen, of lopen op de tenen wanneer uw kindje eenmaal heeft leren lopen. Toont uw baby dit gedrag, dan schrikt u als ouder wellicht en dat is logisch. In veruit de meeste gevallen is er geen reden tot zorg. Meestal ligt er geen fysieke afwijking aan ten grondslag, maar kan door middel van kinderfysiotherapie gedrag van uw kindje worden veranderd. Baby’s en kleine kinderen hebben soms even een zetje in de juiste richting nodig.

Een huilbaby kan ook wijzen op opvallende motoriek

Bij een huilbaby wordt vaak gezocht naar tal van oorzaken. Fysiotherapie komt daarbij vaak niet automatisch bij ouders op. In de praktijk voor fysiotherapie in Ridderkerk, maar ook in tal van andere praktijken is echter al zeer vaak gebleken dat een baby ook veel kan huilen door fysiek ongemak als gevolg van een afwijkende motoriek. Ook deze baby’tjes kunnen met kinderfysiotherapie geholpen worden.