Producten van het jaar
Image default
Auto

Auto verkopen aan export bedrijf

Wilt u weten waarom u uw wagen het best aan een exporterend bedrijf kunt verkopen? In dit artikel laten we zien waarom dit loont.

 

Als u uw wagen verkoopt wilt u dit het liefst voor een zo hoog mogelijk bedrag doen. Om dit mogelijk te maken is het van belang verschillende opties af te wegen. Zeker wanner het om een kapotte wagen of wagen met schade gaat blijkt een export bedrijf vaak het interessantst.

 

Voordelen van een exporterend bedrijf

 

Er zijn een aantal redenen waarom u het best met een exporterend bedrijf zaken kunt doen. Uiteindelijk komt dit allemaal neer op de manier waarop een exporterend bedrijf te werk gaat. Doordat zij auto’s inkopen en vervolgens wereldwijd aanbieden is het mogelijk om u de hoogste vergoeding te betalen. Zeker wagens met schade zijn in België namelijk veel minder waard dan in andere landen. Dit heeft te maken met de kosten die met het repareren van een kapotte wagen gepaard gaan. Het repareren van uw kapotte wagen is in bijvoorbeeld Oost-Europese landen een stuk voordeliger.

 

Uw wagen te koop aanbieden aan inkoper

 

Wilt u uw wagen vrijblijvend aanbieden bij een inkoper? Vraag uw inkoper dan wat uw wagen ongeveer waard is en laat een bod uitbrengen. Vervolgens kunt u zelf bepalen of u akkoord met dit bod gaat en kunt u een afspraak maken om de deal te sluiten. De betaling wordt vervolgens per bank of contant voldaan en daarna wordt uw wagen opgehaald. Als uw inkoper deze service niet aanbiedt is het noodzakelijk uw auto zelf te brengen.

 

Wagen op een andere manier verkopen

 

Vooral wagens die onaantrekkelijk voor de Belgische markt zijn kunnen daarom het best aan een exporterende inkoper worden verkocht! Weet u niet zeker op welke manier uw wagen het meest oplevert? Dan kunt u eventueel verschillende opties bekijken.  

 

Wilt u uw wagen direct inwisselen voor een nieuw model of verkoopt u uw wagen liever aan een particuliere koper? Dan kunt u eventueel uitwijken naar een online platform of uw lokale dealer. Reken er bij een hoge kilometerstand of wanneer u veel schade heeft niet op dat u een hoog bedrag voor uw wagen krijgt. In deze gevallen bent u bij een exporterende inkoper beter af!

Auto verkopen aan export bedrijf